Photo of the Toth brothers

A Palean egy több évtizedes kutatásra épülő családi örökség folytatása.

2014-ben mi hárman, fiútestvérek (Bálint, Levente és András), elhatároztuk, hogy családi hagyatékunkat, a nagyapánk több évtizedes kutatómunkájának eredményeként a Hévíz környéki tőzeggyógyiszapról szerzett felbecsülhetetlen értékű tudást továbbfejlesztjük és hasznosítjuk. 

Hosszú évek kitartó munkájának eredményeként létrehoztunk egy egyedülálló formulát, amely lehetővé teszi a tőzeggyógyiszap natúrkozmetikumokban történő felhasználását.

Küldetésünk, hogy Nagyapánk életművét folytatva széles felhasználói kör számára tegyük elérhetővé a Hévíz környéki tőzeggyógyiszap természetes ősi erejét, jótékony hatását modern technológiákkal ötvözve.

Tóth Brothers

01

ÖRÖKSÉGÜNK

Nagyapánk, Dr. Tóth András különleges módon kötődött a természethez. Az egész életét a környezetvédelemnek, a termőföldek védelmének, valamint a láp- és tőzegterületek megőrzésének szentelte. A lápok igazi aranybányái a természetnek: a lebomló növények esszenciái az új életnek: növényi eredetű ásványi, humin és fulvo anyagok. A hévízi tó és az azt körülölelő tőzeg adja a híres hévízi gyógyiszapot, melyet évszázadok óta használnak gyógyításra.

02

HÉVÍZI-TÓ

A tóból való gyógyiszapbányászat fenntarthatatlanná vált a 90-es évek végén, miután a leégett tófűrdő miatt már nem lehetett a tóból kinyerni az iszapot, így új módot kellett találni azonos hatású gyógyiszap készítésére a tó veszélyeztetése nélkül. Nagyapánk részvételével a Keszthelyi Agrártudományi Egyetem szabadalmaztatott egy eljárást, mely biztosítja az alapját a napjainkban is alkalmazott gyógyiszapgyártásnak.

header

03

GYÓGYISZAP

A hévízi gyógyiszap 1986 óta nem a tóból kerül kibányászásra, hanem a nagyapánk szabadalma alapján az alsópáhoki tőzegbányából kinyert tőzegből állítja elő a Tóth-Aradvári család az ún. Georgikon természetes tőzeggyógyiszapot, ami a Magyarországon bejegyzett gyógyiszapok közül - a Szent András Kórház saját gyógyiszapja mellett - egyedüliként szerves gyógyiszapnak minősül (magas huminsav- és szerves kéntartalma miatt az egyéb szervetlen gyógyiszapoknál magasabb beltartalommal).

04

GYÓGYÁSZAT

A gyógyiszap 25 éven keresztül kizárólag alapanyagként került értékesítésre a kórházak, wellness szállodák, gyógyszállodák részére úgy Magyarországon, mint a világ számos egyéb országában is, azonban világossá vált a család számára, hogy a gyógyiszapban ennél sokkal több rejlik.